SENSIBILITAT DENTAL

sensibles-478x270

La sensibilitat dental es defineix com un dolor dental intens i transitori causat per l’exposició de la dentina (part interna de la dent), al medi oral i que apareix després del contacte amb un estímul extern: aliments massa àcids o dolços, begudes fredes o calentes, pressió tàctil, etc.

És la causa més freqüent de dolor dental i mostra una elevada prevalença, afectant aproximadament a 1 de cada 7 persones adultes i pot desencadenar l’aparició de patologies bucals com caries, gingivitis o periodontitis, si no es tracta correctament.

ORIGEN

La sensibilitat dental es produeix quan la dentina, que es troba protegida per la geniva, perd la seva protecció natural i queda al descobert.

La dentina conté mils de tubs microscòpics, anomenats túbuls dentinaris, que connecten la part exterior de la dent amb les terminacions nervioses. Quan la dent perd la seva protecció, aquets túbuls queden oberts a l’exterior permetent que els estímuls externs arribin a les terminacions nervioses i provoquin la sensació de dolor.

CAUSES

Són nombroses les causes que poden provocar la sensibilitat dental. Acostumen a estar relacionades amb l’estil de vida de cada persona i amb els hàbits diaris d’higiene oral:

  • El raspallat dental inadequat amb força i una pasta de dents de mala qualitat, poden provocar l’abrasió de l’esmalt deixant exposada la dentina.
  • Els menjars o begudes que contenen àcids (sucs de cítrics, refrescs carbònics, etc.)
  • La força excessiva de mastegació o el bruxisme poden provocar desgast i exposició dentinària.
  • El tractament periodental, sobretot la cirurgia, pot eliminar part de la geniva donant lloc a la recessió gingival.
  • Patologies generals o certes situacions que provoquen un medi oral àcid, com són les patologies estomacals (úlcera, hernia de hiat,etc.), psicològiques (bulímia, anorèxia nerviosa) o professionals (sommeliers, forners, etc.), també poden acabar provocant sensibilitat dental.
  • També poden aparèixer com a conseqüència de recessions gingivals causades per tractaments odontològics, com una neteja professional, un tractament periodental bàsic o una ortodòncia. Tot i que també pot estar provocada per una simple anomalia anatòmica que, a causa d’un defecte, la dentina queda al descobert.

TRACTAMENT DE LA SENSIBILITAT DENTAL

Per tal de prevenir o bé tractar la sensibilitat dental, és molt important establir unes mesures preventives. Són les següents:

  • Pautar uns hàbits dietètics: evitant el consum de begudes i aliments àcids.
  • Correcció de mals hàbits: evitar l’ús d’escuradents de fusta, bruxisme, etc.
  • Instruccions correctes d’higiene oral: tècnica de raspallat adequada i utilitzar una pasta de dents de qualitat.

Juntament amb aquestes mesures, és important l’ús de pastes de dents i col·lutoris desensibilitzants per tal de tractar la sensibilitat dental. Nosaltres et recomanem la pasta i el col·lutori Desensin Repair.

DESENSIN REPAIR pasta

3_03052013090021_Desensin RepairÉs una pasta per a ús diari que permet reparar l’esmalt dental des de la primera aplicació.

Exerceix una doble acció desensibilitzant ja que està formulat amb la nova tecnologia de nanopartícules de hidroxiapatita i nitrat potàssic que inhibeixen la transmissió d’estímuls externs a les terminacions nervioses.

A més, les nanopartícules d’hidroxiapatita (que són un element natural de la dent), es dipositen sobre la superfície de l’esmalt sellant els túbuls dentinals exposats, i formant una capa protectora resistent al rentat.

Per altra banda conté Provitamina B5 i Al·lantoïna que ajuden a protegir, revitalitzar i regenerar les genives per tal d’evitar la reaparició de la sensibilitat dental.

Està clínicament provat que el 95% dels pacients han notat una reducció del dolor després de la primera aplicació.

DESENSIN REPAIR col·lutori

3_02092013094829_desensin-repair-colutorioEl col·lutori conté la mateixa fórmula que la pasta de dents, però sempre es recomana fer el tractament complet, acabant el raspallat amb una esbandida amb el col·lutori, ja que aquest permet arribar a les zones de difícil accés mantenint els principis actius a la boca durant més temps i així completar l’acció de la pasta de dents.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s