EL PAPER DEL PARE EN LA LACTÀNCIA MATERNA

hombre-papa-bebe-1001

El vostre nadó ja és aquí! Esteu pletòrics i plens de felicitat!

Després del naixement necessitareu una mica de temps per acostumar-vos al nou paper de pares. Un nadó és una gran responsabilitat, i de mica en mica cal assumir que la col·laboració del pare és essencial per a que el nadó gaudeixi de la lactància adequadament. Segurament el pare es sent molt orgullós i feliç pel naixement del nadó, però també és habitual que senti temor i inseguretat. Tot això és del tot normal.

Després del part, el primer període pot ser una mica estressant, la mare pot desenvolupar a través de la lactància materna un vincle molt estret amb el nadó, i el pare habitualment se sent una mica desplaçat i no sap molt bé com participar. És completament fals que el pare no juga cap paper en la lactància, ja que també pot crear un fort vincle amb el nadó recolzant activament a la mare i fer feinetes que puguin fer la vida més fàcil a la família. És important que com a família afronteu junts cada etapa.

Com pot ajudar el pare amb el nadó?

Cal que participi en tot el que pugui. Pares…abraceu als vostres nens, parleu amb ells i canvieu-li els bolquers! 😉

Podeu ajudar de moltes maneres:

– Banyeu al vostre petit/a: pot ser una de les activitats més divertides en aquesta etapa.

– Porteu el nadó a la mare per tal que li doni el pit

– Parleu i canteu als vostres nadons

– Feu-li massatges: ja que les carícies i massatges suaus poden tranquil·litzar tant al pare com al bebè i ajuda a crear un vincle afectiu.

– Jugueu amb el vostre bebè: normalment el pare juga de manera diferent que la mare. Això és important per al nadó i divertit per als pares.

– Acaroneu i camineu amb el nen en braços: el moviment el tranquil·litzarà.

Encara que el pare desitgi participar en l’alimentació del nadó, no és convenient utilitzar biberó fins passades les 4-6 setmanes de vida (sempre i quant les condicions ho permetin), ja que a vegades quan donem un biberó massa aviat el bebè es confon i desprès rebutja el pit.

I amb la mare?

Si!!! No ens descuidem de la mare!! El nadó és el centre d’atenció de totes les mirades, però  la mare ha de sentir-se recolzada. Per tant pares, podeu ajudar a la vostra parella de la següent manera:

– Intenteu que la mare se senti còmode quan dona el pit. Procureu que tingui a l’abast tots els accessoris necessaris.

– Fixeu-vos en la posició del bebè i en com s’agafa al pit. Des del vostre punt de vista podeu veure si el nadó s’agafa correctament al pit o no, i per tant ajudar a la mare a canviar de posició per tal que el nadó mami bé.

– Aneu a fer la compra o cuineu. Això pot ser de gran ajuda per tal que la mare descansi el temps necessari. Penseu que durant el son es segreguen hormones que ajuden a la formació de la llet materna!

I amb tot això, no ens oblidem que ser pare és una de les feines més gratificants que hi ha!

Cadascú ha de participar en funció de les circumstàncies i la seva personalitat, però si tots col·laborem (per poc que es pugui), es millora la dinàmica familiar!

Ànims pares!!! La primera etapa és dura, però tot es supera!

Ah! I enhorabona!!! Sereu uns pares fantàstics!! 😉

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s