PROBLEMES D’INFECCIÓ D’ORINA?

infeccio orina

Amb l’arribada de la calor, l’anar i venir de la piscina, la platja…. és més normal l’aparició d’infeccions d’orina o cistitis.

Les infeccions d’orina són provocades per la invasió de microorganismes en el tracte urinari. Les més habituals son les produïdes per bacteris, tot i que també poden presentar-se a causa de virus, fongs o paràsits. El 90% de les infeccions d’orina són causades pel bacteri Escherichia coli, que normalment viu a l’intestí, però que aprofita determinades circumstàncies per sortir de l’intestí, ascendir per la uretra i envair la bufeta urinària.

CAUSES

Les dones tenen tendència a tenir més infeccions d’orina que els homes degut a que la uretra és més curta i es troba més a prop de l’anus. Degut a això, les dones tenen major probabilitat de patir infeccions després de les relacions sexuals o al utilitzar diafragma com a mètode anticonceptiu. La menopausa també augmenta el risc d’infecció de les vies urinàries.

SÍMPTOMES

Els símptomes d’una infecció inclouen:

– Mal o cremor al orinar.

– Forta necessitat d’orinar amb freqüència i urgència, fins i tot després d’haver buidat la bufeta.

– Orina tèrbola o amb sang que pot tenir una olor forta.

– Febre baixa en algunes persones

– Dolor a la part inferior de l’abdomen

TRACTAMENT

Hi ha tipus de cistitis que remeten de manera espontània. Tot i així, la majoria necessiten tractament antibiòtic.

S’ha comprovat que tractaments amb fitoteràpia o aromateràpia tenen resultats extraordinaris en el tractament d’aquesta patologia utilitzats davant dels primers símtpomes. I són dels que us parlarem a continuació:

Oleocaps 2

oleocaps2Són una combinació d’olis essencials 100% purs i naturals: orenga, poniol, canyella, menta, alfàbrega. Aquests olis purifiquen les vies orinaries i alleugen les molèsties ocasionades per les infeccions d’orina. L’utilitzarem en els primers símptomes d’infecció d’orina, per tal d’evitar que la infecció propagui, i evitar doncs, l’ús dels antibiòtics.

Cal prendre 2 o 3 càpsules al mati, al migdia i al vespre just abans dels àpats durant 3 dies. Com a manteniment en períodes delicats caldrà prendre 1 càpsula al matí i una al vespre abans dels àpats.

Uri-Neo

urineo
Està compost per extracte sec de fruits de nabius vermells (cranberry/arandano rojo) i extracte sec de flor d’hibisc.

Aquest producte ajuda a prevenir i disminuir les infeccions d’orina, de manera que l’utilitzarem durant els períodes delicats (estiu, vacances,…), per tal d’evitar-les.

Caldrà prendre 1 càpsula al dia com a prevenció.

Ecovital Vitamina C

En el cas de les dones que prenen anticonceptius, l’ús de vitamina C ajuda a prevenir les infeccions d’orina.

Això és degut a que la presa d’anticonceptius orals fa que es disminueixin els nivells de vitamina C. Aquesta vitamina està molt lligada amb el sistema immunitari, de manera que una deficiència fa que el sistema immunitari es vegi debilitat, amb la qual cosa poden aparèixer les infeccions.

De manera que en el cas de ser una dona que pren anticonceptius i que habitualment pateix d’infeccions d’orina, recomanarem prendre la vitamina C per tal d’estimular el sistema immunitari, i així prevenir les cistitis.

A més, aquesta vitamina ajuda a acidificar la orina, de manera que els bacteris veuen dificultat el seu creixement i la seva multiplicació.

CONSELLS PER PREVENIR LES INFECCIONS URINARIES

– Ingerir mínim 1,5L d’aigua al dia per ajudar a eliminar les bactèries presents a la orina.

– Procurar realitzar miccions freqüents i eliminar totalment el contingut de la bufeta en cada micció. L’estancament de la orina és el medi ideal per a que els gèrmens es multipliquin.

– Utilitzar sabons adequats per a la higiene íntima. Rentar i eixugar de davant a enrere la zona vaginal, per tal d’evitar arrossegar les bactèries intestinals cap a la uretra.

– Orinar immediatament desprès de les relacions sexuals. La micció postcoital és imprescindible per prevenir la colonització bacteriana de la bufeta de la dona.

– Utilitzar roba interior de cotó i roba no molt ajustada per tal d’afavorir la transpiració.

– Utilitzar compreses de cotó, tampons de cotó o bé la copa menstrual per disminuir la transmissió de gèrmens i la irritació de la vulva i la zona propera a la uretra.

 

Si tens qualsevol dubte o vols més informació, no dubtis en fer-nos la consulta! 😉

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s