TINC UNA CICATRIU, QUÈ PUC FER PERQUÈ NO ES VEGI?

Tot i que les cicatrius no es poden eliminar per complet, existeixen tractaments eficaços que juntament amb les cures apropiades, milloraran en aspecte. A continuació us expliquem com cal actuar davant les cicatrius.

Les cicatrius generades com a conseqüència d’un accident, cirurgia o malaltia, són un procés natural de curació de la pell, però donat que poden causar un impacte tant físic com psíquic, us aconsellem un tractament professional de la mà del vostre metge o farmacèutic.

 

Les cicatrius:

Quant major i profund sigui el mal, més complicat i durador serà el procés de reconstrucció, i majors les probabilitats de que es generi una cicatriu visible. Una cicatriu, habitualment apareix durant les primeres 48h desprès del tancament d’una ferida, i tarda una mitja de 7 mesos en curar-se. La probabilitat que es formin cicatrius anòmales es redueix eficaçment si el tractament s’inicia poc desprès del tancament de la ferida.

hands massaging a arm with scar

Consells per a la cura de les cicatrius:

És important recordar que una ferida no es converteix en una cicatriu fins que la pell no s’ha curat completament. Fins aleshores, s’ha de mantenir un entorn net, càlid i humit, i s’ha de limitar el moviment per no aplicar tensió a la ferida.

Com cuidar les cicatrius existents:

– Exposició: les cicatrius, sobretot les noves, no s’han d’exposar a la llum UV ni a temperatures extremes.

– Productes químics: les cicatrius poden ser sensibles a substàncies químiques com les que contenen els detergents, perfums i extractes d’herbes o plantes.

– Roba: cal evitar les robes de vestir ajustades per tal de prevenir la irritació i no provocar una lesió major del teixit cicatricial.

– Activitats: s’han de retirar els exercicis i activitats que puguin generar tensió a la cicatrius per tal que aquesta pugui millorar sense més alteracions.

 

Mica en mica es va avançant el tractament de les cicatrius, a la farmàcia tenim un nou producte per a les cicatrius que us presentem a continuació:

 

STRATA-TRIZ

581872-strata-triz-gel-cicatrices-5-g

És un gel de silicona que s’asseca ràpidament, no enganxós i transparent per al tractament de cicatrius recents i antigues. Està indicat per a cicatrius irregulars de qualsevol mida. Es pot utilitzar en adults, nens, lactants, embaràs, lactància i en persones amb la pell sensible.

Aquest gel suavitza i allisa les cicatrius engruixides, alleuja les molèsties i els picors produïts per aquestes i redueix l’envermelliment i la decoloració.

Què aconsegueix Strata-triz?

– Protegir: la seva tecnologia innovadora forma una capa duradera i semi-oclusiva que protegeix a la cicatriu davant qualsevol substància estranya. Això fa que es normalitzi la síntesi de col·lagen, molt important en el procés de cicatrització.

– Hidratar: tot i ser un gel semi-oclusiu, permet que la pell respiri i es mantingui hidratada.

– Modular la cicatriu: prevé i tracta la formació del teixit cicatricial hipertròfic, modulant els factors de creixement que intervenen en el procés de reparació dels teixits.

Com s’ha d’aplicar?

Només cal aplicar una capa molt fina sobre la cicatriu, prèviament neta i seca. Un cop aplicat cal deixar que s’assequi durant 3-4 minuts (si segueix humida segurament sigui perquè s’ha aplicat més producte del necessari, caldrà retirar l’excés amb una gassa). Un cop sec, a sobre es podran aplicar cremes de protecció, cosmètics, maquillatge, roba i embenatges.

Areductor-cicatrices-trofolastin-parches-reductores-de-cicatrices-10x14cm-5-ud-379266-novartis banda d’aquest producte, també disposem dels pegats de Trofolastin, els quals recomanem quan es tracta de cicatrius visibles (a la cara, coll, braços…) i que estan exposades al sol. Al ser uns pegats opacs, no permeten la penetració dels raigs solars protegint doncs la cicatriu i evitant que aquesta empitjori.

 

 

pranarom-aceite-vegetal-rosa-mosqueta

També es recomana moltes vegades l’aplicació d’oli de Rosa Mosqueta, el qual permet tenir la pell hidratada i funciona molt bé en el procés de la regeneració cel·lular.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s